skip to Main Content
010-330 85 02 info@bjorka-travel.se

Calpe – Spanien

Calpe är beläget vid medelhavet ca 70km norr om Alicante i Spanien. Staden har ca 30000 bofasta invånare. Här finns breda härliga strandpromenader och mysiga restauranger runt om i kvarteren. Människorna är mycket vänliga, hjälpsamma och hänsynsfulla. Det är inget problem att ta sig fram med rullstol. Man tar sig lättast hit genom att flyga till Alicante. Vår samarbetsparter i Calpe är Cercadeti Rehab AB, som ägs av Renée och Peter Torndal samt Karin och Kent Revedal. Cercadeti erbjuder både rehabilitering och rekreation. Både Renée och Kent har själva egen erfarenhet av rehabilitering efter sina respektive ryggmärgsskador. Renée är utbildad undersköterska, socionom och kognitiv beteendeterapeut. De senaste 19 åren har Renée jobbat som terapeut med behandling inom kommunikation, relation, krishantering- och sorgbearbetning. Reneé är den som koordinerar rehabiliteringen i Calpe. Karin är sjuksköterska med många års erfarenhet av såväl akutsjukvård som rehabilitering. Cercadeti välkomnar dig med neurologisk diagnos/skada, cancerdiagnos och kronisk smärta till en rehabperiod i Cercadetis lokaler i Calpe, Spanien. Om du har en annan diagnos och är i behov av rehab, kontakta oss gärna. Helhetssynen är grundläggande i Cercadetis rehabilitering och du möter ett rehabteam som tillgodoser både dina fysiska, mentala och sociala behov. Läs mer om Cercadetis team här Vad ingår I en rehabresa med Cercadeti ingår: Flygresa Arlanda - Alicante Transfer i Spanien. Del i dubbelrum på hotell (4 stjärnigt) med halvpension. Direkt närhet till strandpromenaden som har mycket hög tillgänglighet. Medicinsk ansvar internationella kliniken i Calpe. Individuell rehabplan. Rullstolsteknik, teori och praktik. Förflyttningsteknik Seminarium och föreläsningar Utflykt Överraskningskväll Kommande arrangemang hos Cercadeti Information om kommande arrangemang i Cercadetis regis hittar du här Korttids- eller långtidsboende Möjlighet finns även att boka korttids- eller långtidsboende 1 vecka-4 månader. Hur bokar jag Kontakta oss så hjälper vi dig.

Ciechocinek – Polen

Ciechocinek är en av Polens största kurorter och ligger ca 18 mil söder om Gdansk och ca 20 mil nordväst om Warszawa. Orten har ca 11000 invånare. Ciechocinek är känt för sina unika avdunstningstorn som används vid framställning av salt. Genom att avdunstning avlägsnas vattnet från det lokala salthaltiga källvattnet. Dessa källor anses hjälpa/lindra en mängd olika åkommor. Man tar sig hit enklast med flyg till Gdansk. Här samarbetar vi med Uzdrowisko Ciechocinek S.A. som är ortens största hälso-resort. Uzdrowisko Ciechocineck erbjuder en stor variation av Balneoterapi- (enkelt beskrivet som olika typer av bad och omläggningar), massage- samt kinesioterapibehandlingar. Vad ingår Behandlingarna anpassas efter ditt behov. Passa på Gamla stan i Gdansk eller kvarteren runt piren i Sopot är väl värda ett besök. Hur bokar jag Kontakta oss så hjälper vi dig.

Gardasjön – Italien

Gardasjön är Italiens största insjö, omgiven av höga berg och dess typiska cypresser. Man får en känsla av det gamla Italien och Romarriket. Närmsta flygplats är Bergamo (Milano). Från flygplatsen till hotellet i Garda är det ca 120 km och det tar ca 90 minuter med bil. I Garda finns det en gammal bydel vid vattnet med pittoreska gator och gränder. Här finns caféer och restauranger med allt vad Italien kan erbjuda. Man får upplevelser för både ögat och för själen. Den goda maten o vinet... Det finns gott om utflyktsmöjligheter i närheten av- och runt om Gardasjön. Verona ligger ca 40 km från Gardasjön och  har massor att erbjuda t.ex. Arena di Verona (en amfiteater från år 30) och inte minst Romeo och Julias torg med sin berömda balkong. Man kan också besöka någon av de många vingårdar i det välkända området Valpoliciella, öster om Gardasjön. Att vara med på vinprovning, få en guidad tur av vinproduktionen och kanske köpa med sig något hem, brukar alltid vara en trevlig upplevelse. Det finns även båtturer runt sjön, med bl.a. besök i Limone där Limoncellon kommer ifrån. Vårt hotell, Hotel Imperial, ligger ca 200 m från den gamla bydelen och har en personlig service. Här finns en trevlig pool och en mysig restaurang.  Till frukost serveras en härlig frukostbuffé och på kvällen erbjuds 3-rätters middagar i typisk Italiensk stil. Det är ett lättillgängligt hotell som har handikapprum och hiss. Det är ett familjehotell som har haft samma ägare i 50 år. Hur bokar jag Kontakta oss så hjälper vi dig.

Inowroclaw – Polen

Inowroclaw är en industristad som är känd för sina saltvattenbad och saltgruvor. Staden har ca 77000 invånare och ligger ca 20 mil söder om Gdansk och ca 25 mil nordväst om Warszawa. Likt vår andra destination i Polen, Ciechocinek, så finns även här avdunstningstorn som används vid framställning av salt. Dessa torn ligger i en stor härlig park. Man tar sig hit enklast med flyg till Gdansk. Här samarbetar vi med Solanki Uzdrowiska Inowroclaw som är ortens största hälso-resort.   Solanki Uzdrowiska Inowroclaw erbjuder bland annat rehabilitering inom kardiologi, neurologi och ortopedi samt  massage-, hydro- samt kinesioterapibehandlingar. Vad ingår Behandlingarna anpassas efter ditt behov. Passa på Gamla stan i Gdansk eller kvarteren runt piren i Sopot är väl värda ett besök. Hur bokar jag Kontakta oss så hjälper vi dig.

Back To Top