skip to Main Content
010-330 85 02 info@bjorka-travel.se

Gardasjön

Gardasjön är Italiens största insjö, omgiven av höga berg och dess typiska cypresser. Man får en känsla av det gamla Italien och Romarriket.

Närmsta flygplats är Bergamo (Milano). Från flygplatsen till hotellet i Garda är det ca 120 km och det tar ca 90 minuter med bil.

I Garda finns det en gammal bydel vid vattnet med pittoreska gator och gränder. Här finns caféer och restauranger med allt vad Italien kan erbjuda. Man får upplevelser för både ögat och för själen. Den goda maten o vinet…

Det finns gott om utflyktsmöjligheter i närheten av- och runt om Gardasjön.

Verona ligger ca 40 km från Gardasjön och  har massor att erbjuda t.ex. Arena di Verona (en amfiteater från år 30) och inte minst Romeo och Julias torg med sin berömda balkong.

Man kan också besöka någon av de många vingårdar i det välkända området Valpoliciella, öster om Gardasjön. Att vara med på vinprovning, få en guidad tur av vinproduktionen och kanske köpa med sig något hem, brukar alltid vara en trevlig upplevelse.

Det finns även båtturer runt sjön, med bl.a. besök i Limone där Limoncellon kommer ifrån.

Vårt hotell, Hotel Imperial, ligger ca 200 m från den gamla bydelen och har en personlig service. Här finns en trevlig pool och en mysig restaurang.  Till frukost serveras en härlig frukostbuffé och på kvällen erbjuds 3-rätters middagar i typisk Italiensk stil.

Det är ett lättillgängligt hotell som har handikapprum och hiss.

Det är ett familjehotell som har haft samma ägare i 50 år.

Hur bokar jag
Kontakta oss så hjälper vi dig.

Back To Top